E-book “Przedsmak”

E-book “Przedsmak”

Oto czego możesz się spodziewać: 

  • ponad 80 stron kulinarnej i estetycznej uczty – autorskie zdjęcia i oryginalne stylizacje wykonane przez Magdę i Maćka z Tylka Studio;
  • 30 szczegółowych innowacyjnych przepisów wegetariańskich i wegańskich;  
  • zestaw przystawek, dań głównych, deserów i dodatków, których proporcje można zwiększyć, zmniejszyć lub podać jako część większej całości; 
  • wszystkie dania do łatwego wykonania w domowej kuchni. W „Przedsmaku” królują warzywa, to one  znalazły się w centrum uwagi udowadniając, że zasługują na tyle samo szacunku i troski, co mięso i ryby. 

45,00  (zawiera VAT)

SKU: Brak danych Kategoria:

Przed Wami mój „Przedsmak”

Pulchny e-book, który prezentuje wizję kuchni takiej, jaką praktykuję sama w domu. Sporo w nim profesjonalnych trików, które przemycam, a które uczynią proste dania wyjątkowymi. 

Nie znajdziecie w nim klasycznego podziału na przystawki, dania główne i desery. Zdarza mi się bowiem zjeść deser na śniadanie, a kolację na przystawkę. Czyli totalna dekonstrukcja, bo przecież wszyscy jemy tak, jak lubimy, a nie – jak nam każą. Jemy po swojemu, w gronie ludzi, których kochamy. Dzielmy się radością z gotowania i jedzenia, oblizując przy tym palce, bo w restauracji może nie wypada, ale z bliskimi – trzeba!

Moje nieskomplikowane dania można podawać jako hors-d’oeuvre, danie główne lub skompilować z nich królewską ucztę!  Czy to przed-smak, czy po-smak – nie całkiem wiadomo. Ale wiadomo, że łączy je prostota i radość z bycia razem. A o to chodzi nam w życiu! 

Mam nadzieję, że propozycje, które poznacie dzięki tej książce, skradną Wasze serca, a znane składniki zaprezentują się w nowym świetle, śmiało wychodząc z cienia dotychczasowych kulinarnych hegemonów. „O obrotach talerzy zielonych” – tak powinien brzmieć podtytuł tej publikacji. Życzliwie zapraszam Was do wspólnego przewrotu!

Doświadczenie zawodowe zdobywała w restauracjach typu fine- dine, w tym tych odznaczonych prestiżową gwiazdką Michelin. Swój warsztat doskonaliła w takich restauracjach jak Amber Room, Nolita, Noma czy Atelier Amaro.

Aktualnie tworzy kuchnię w leśnej głuszy na Mazurach w miejscu “Dzikie Historie Młynik”.  Jest autorką albumu kulinarnego “Dzikie Historie Kuchnia” wyróżnionego nagrodą Prix de la Littérature Gastronomique / Nagroda Literatury Gastronomicznej oraz książki “Kuchnia z Polską metryką”.

Inspiracji do tworzenia nowych dań nieustannie dostarcza jej natura. W kuchni uwielbia wykorzystywać proste składniki w niekonwencjonalny sposób. Jej styl gotowania zmienia się zgodnie z kalendarzem natury, a dania bazują na produktach regionalnych i sezonowych.

Nie masz pewności, jak korzystać z naszego e-booka?

To może pomóc:

  • pliki w formacie PDF będą działać na większości komputerów, telefonów i tabletów z systemem Windows lub iOS
  • pliki w formacie EPUB będą działać na większości czytników e-booków
  • pliki w formacie MOBI można odczytać na e-czytniku Kindle

Chcesz się z nami czymś podzielić?

Jeśli trafisz na problemy techniczne, chcesz napisać recenzję e-booka lub tak po prostu przywitać się – będzie nam bardzo miło, jeśli napiszesz na sklep@ewa-michalska.pl
Na pewno odpowiemy!

Wybierz opcję:

epub + pdf, mobi + pdf, pdf